СТУДЕНТСКОМ ТИМУ-НОВЧАНА НАГРАДА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
26.12.2011

Петочланом студентском тиму Електронског факултета Универзитета у Нишу, који је са својим ментором, проф.др Зоран Јовановић радио на пројекту-Увођење бежичног система управљања сигнализацијом ‘’Раскрсница Палилулска рампа”, председник Градске општине Палилула, проф.Др Игор Новаковић приредио је пријем и уручио новчану нагреду у износу од 50.000 динара.Овој свечаности присутвовала је и Данијеле Маравић, координаторкa ПЕЦД програма.

На такмичењу за НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ СРБИЈЕ У 2011.години, студентски тим Електронског факултета Универзитета у Нишу, Александар Најдановић, апсолвент, Милош Андоновић, апсолвент, Душан Тодоровић,апсолвент, Миодраг Голубовић, дипломирао и Валентино Николић, апсолвент, који је радио на пројекту-Увођење бежичног система управљања сигнализацијом ‘’Раскрсница Палилулска рампа”, проглашен је најбољим студентским тимом у Републици Србији и Републици Српској и добио диплому и плакету „Др Мирослав Деспотовић“, Ово значајно признање, нишким студентима, је доделило Министарство просвете и науке Републике Србије. Такмичење за избор најбоље технолошке иновације у Србији организује седам година за редом, Министарство просвете и науке Републике Србије уз подршку Привредне коморе Србије, техничку реализацију Факултета техничких наука у Новом Саду, медијску подршку РТС-а и сарадњу Завода за заштиту интелектуалне својине Републике Србије. Циљ овог такмичења је промовисање иновационог капацитета и предузетничке климе у Србији, као и помоћ потенцијалним и постојећим „хигх-тецх“ предузетницима који су спремни и способни да спопствене идеје и инвенције преточе у тржишно валоризоване иновације.

Група студената Електронског факултета Универзитета у Нишу подржана од стране Програма „Партнерство за образовање и развој заједнице“ (ПЕЦД програм) и компаније Пхилип Моррис Оператионс а.д. и Градске општине Палилула, израдила је бежични систем сигнализације којим се олакшава саобраћај на једној од најпрометнијих нишких раскрсница – на Палилулској рампи. Након постављања система,1. јуна ове године, даље управљање и техничко одржавање система преузело је ЈП „Дирекција за изградњу града Ниша“.